Cerita selepas Isra’ Mikraj

[tag: setianya insan bernama Abu Bakar RA dan fakta National Geographic]

Pernah dengar cerita Israk Mikraj? Kalau ‘first time’ dengar mesti susah nak percaya bukan? Kalau sekarang di zaman teknologi ni, masih ‘make sense’ lagi kalau ada orang cerita dia ‘travel’ dari BaitulMaqdis ke US satu malam. Tapi, kalau 1400 tahun dulu, uish.. memang agak susah nak percaya. Lagi-lagi, kalau yang ceritakan tu, orang yang kita tak suka. Lagilah hidup-hidup takkan percaya. Albert Enstein pun fikir dua kali jugak nak percaya.

Continue reading