Sayu

[tag: selamat tinggal kenangan]

Pagi-pagi buta ni, rasa sayu pulak nak tinggalkan Malaysia. Syukur, Alhamdulillah. Hampir sebulan dah bercuti. Memang rasa puas dan cukup sebenarnya. Sebab aku ni memang jenis tak kisah sangat. Sebulan cuti ke, seminggu cuti ke, cukup je rasanya. Semoga percutian ini dapatlah release beberapa perasaan yang terpendam kat Malaysia. Di Malaysia, bab makanan memang tip top. Siapa yang berada di Malaysia sepatutnya bersyukur banyak-banyak, sebab makanan tempatan memang ‘marvellous’. Malaysia memang sedang membangun terutamanya di Negeri Sembilan. Kehidupan pun semakin kompetitif. Cumanya, minda sesetengah orang Malaysia masih belum lagi nak terbuka. Keperihatinan pun agak kurang. Jadi, kita golongan generasi modal insan ni, kenalah sedar-sedarkan diri, supaya nanti dapat menghasilkan generasi minda kelas pertama.

Nak balik USA, part paling tak best ialah Continue reading