Sisipan Muktamar 2010 (3)

[tag: perkongsian Muktamar IMSA-MISG 2010]

Dibawah merupakan perkongsian muktamar yang terakhir. Sebabnya, video-video ini bukanlah hak milik persendirian, tetapi merupakan kepunyaan DVD muktamar production. Sebahagian sahaja dapat dikongsikan yang lain mungkin boleh ditonton melalui DVD muktamar dan didapatkan melalui misg.information@gmail.com. Sesi ini bertopikkan ‘Allah the sacred name’. Panelisnya ialah Imam Abdul Malik dan Sh. Omar Baloch.

Penyampaian yang tegas, meyakinkan dan bersahaja oleh Imam Abdul Malik buat orang tak kering gusi mendengar pengisian daripadanya. Fasih berbahasa Arab dan hafiz quran, Imam Abdul Malik ternyata mempunyai pengalaman dan ilmu yang banyak dalam menyebarkan dakwahnya di sini. Tontonilah sesi ini, saya jamin anda tidak akan bosan.

Sh. Omar Baloch pula pakar dalam bahasa Al-Quran. Bahkan dia alim tentang keadaan remaja terutamanya pelajar-pelajar Melayu Islam di sini. Setiap perkataanya berisi dan diadunkan dengan firman Allah SWT buatkan saya tabik dengan ilmunya seperti dia memahami keadaan kita. Manalah nak jumpa sheikh kabir macam ni di Malaysia nanti. Wallahualam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s